PROIZVODI

Crmnički Vranac “Sjekloća”

Vrhunsko crveno vino crmnički Vranac “Sjekloća” sa geografskim porijeklom, proizvedeno je po tradicionalnom postupku, od sopstvenog groždja, autohtonih sorti ”Vranac” (85%) i “Kratošija” (15%).

Ovo vino je samotok iz mošta koji se ne presuje a u podrumu odlezava 12 .mjeseci u hrastovim bačvama po 350. litara.Razvija se kao kompozicija u kojoj se prepoznaje zemljište, klima, sorta i vinar. U kontinuitetu je vrhunskog kvaliteta što potvrdjuje na medjunarodnim ocjenjivanjima kvaliteta vina. Namijenjeno je pravim ljubiteljima koji prepoznaju i cijene njegovo porijeklo.

Plemenito vino Vranac “Sjekloća” je lijepe rubin boje, bistro, izvanrednog  bukea i ima fin voćni karakter.

Sadrži idealan odnos ekstrakta,alkohola i kisjelina.

Tip vina: SUVO; alkohol  14% vol.

Puni se u boce zapremine  0,75l.

Servira se na temperaturi 18 do 20 *C i pruža posebno zadovoljstvo ukoliko se pije uz starije sireve i tamna mesa.

Osobenosti vina “Sjekloća” dovode ga u najbližu vezu sa Plutarhovim poimanjem vina :

“Od pića – najkorisnije

Medju ljekovima – najukusnije

Medju hranom - najprijatnije.”

 Kada poželite da ugodite sebi, svojim prijateljima, kada ste okruženi dragim ljudima – boca vrhunskog vina “Sjekloća”, bez sumnje je pravo rješenje.

ARHIVSKA VINA "Sjekloća"

Arhiv  podruma familije Sjekloća ima izbor crvenih vina od godišta 1994.

Vina su tamne rubin boje, razvijenog mirisa i imaju lijepu strukturu..

Na ukusu su voćna i imaju prefinjenu aromu hrastovine. Tanini su integrisani u ekstrakt i sa kisjelinama daju karakter vinu.

Dekantirati ih najmanje sat vremena  prije konzumiranja na temperaturi 18 do 20*C.

Probamo ih uz uvažavanje i nudimo samo dobrim poznavaocima vina.

Budite svjedok izuzetnog doživljaja ukusa i mirisa, koji traje satima nakon degustacije.




 

Crmnicka Lozova rakija "Sjekloća"

Vrhunska Lozova rakija “Sjekloća” sa geografskim porijeklom, proizvedena je u ograničenoj količini od visokokvalitetnog, sopstvenog groždja sorti “Vranac” i “Kratošija” koje se uzgaja u Crmnici – podgoričko vinogorje.

Pečenje Lozove rakije “Sjekloća” obavlja se na tradicionalan način, čarolijom vatre i bakarnog kazana ručne izrade ispod kojega se loži hrastovo drvo kao i umijeća vodjenja destilacije.

Njena aromatska svježina proističe iz čistoće primarne  materije i metoda proizvodnje koji je ekskluzivan i rigorozan u svakoj fazi proizvodnje:od berbe pa preko fermentacije i destilacije do punjenja u boce.

Tradicionalna tehnologija, specifična za područje Crmnice, doprinosi da Lozova rakija “Sjekloća”, ima posebno svojstvo.

Pije se rashladjena u svim prilikama a obično kao aperitiv.

Puni se u boce zapremine 0,75l i 0,50l.

PROIZVODI
Ornament

VIDEO ZAPIS

Da bi ste upotpunili Vaše mišljenje o nama, pogledajte video intervju koji smo izdvojili za Vas.

FOTO GALERIJA

Pogledajte našu galeriju fotografija i saznajte odakle potiče naš kvalitet.
Sjekloca