O nama

Vinski podrum ”Sjekloća”je prvi registrovani privatni podrum u Crnoj Gori, vlasništvo Milenka K. Sjekloće, koji nastavlja petovjekovnu porodičnu tradiciju, primjenjujući savremene metode u proizvodnji groždja, vina i lozove rakije. Nalazi se u Crmnici, srcu stare Crne Gore, okružen sopstvenim vinogradima u kojima je trećina čokota stara preko sto godina.

Područje vinorodne Crmnice sa povoljnim agroekološkim uslovima, gdje se prepliću sredozemna i kontinetalna klima, veoma je pogodno za proizvodnju visokokvalitetnog groždja i vina. Vinova loza je poštovana zbog svog ploda koji krijepi i dušu i tijelo. Zato je u Crmnici vinova loza sveto drvo a vino je vjekovima bilo sinteza svega što se moglo poželjeti, znak moći, prestiža ali i izvor opstanka, doprinoseći ekonomskom i duhovnom razvoju.

Pjeskovito zemljište, visokokvalitetne autohtone sorte vinove loze ”Vranac” i “Kratošija”, veliki broj sunčanih dana i čista prirodna sredina daju vrhunsko vino ”Sjekloća” posebnih organoleptičkih osobina, što potvdjuju i zlatne medalje osvojene na medjunarodnim ocjenjivanjima vina po standardima O I Va.

Vinogradi se održavaju na prirodi blizak način a u podrumu ostajemo vjerni tradicionalnim metodama i hrastovim bačvama za odležavanje vina.

Ljubav znanje i vinska kultura, prenošeni su sa generacije na generaciju, tako da je nastanak vinske kuće “Sjekloća” prirodna posljedica te duge i bogate tradicije.

Ornament

VIDEO ZAPIS

Da bi ste upotpunili Vaše mišljenje o nama, pogledajte video intervju koji smo izdvojili za Vas.

FOTO GALERIJA

Pogledajte našu galeriju fotografija i saznajte odakle potiče naš kvalitet.
Sjekloca